Kirjoittajasta

Olen helsinkiläinen suomalaista luontoa rakastava perheenisä. Blogista löytyy ajatuksia vaihtelevista yhteiskunnallisista aiheista. Erityisesti pidän monimutkaisten asioiden visuaalisista suhteutuksista.

Olen työskennellyt tutkimushommissa vuosikymmenen kiertämässä kansainvälisiä konferensseja ja ollut kasvattamassa suomalaisen startup-yrityksen satakertaiseksi 600 henkilön kokoiseksi kattaen yli 10 maata. Nykyään työskentelen 25 000 hengen yhtiössä jossa vedän terveydenhuollon edistyneen analytiikan yksikön kehitystä.

Ympäristöystävällisyys ja luonnonsuojelu ovat lähellä sydäntäni. Asumme maalämpötalossa, työmatkapyöräilen ja pidän suomalaisesta luonnosta. Olen myös harkinnut hiljattain aurinkopaneeleja ja sähköautoa.

Hyvä johtaja voi avata päätöksentekoon liittyvän materiaalin pöydälle. Niin olen tässä blogissa tehnyt: avannut kaikki laskelmat ja lähdeaineistot. Jos löydät jostain esittämästi asiasta mielestäsi virheen niin ota rohkeasti yhteyttä. Korjaan puutteet mielelläni.


Tapio Pitkäranta
tapio.pitkaranta@iki.fi

Lyhyt CV

  • Vuosikymmenen kokemus tekoäly- ja laskennallisten menetelmien tutkimusorganisaatioista ja vuosikymmenen kokemus satojen datavetoisten projektien menestyksekkäästä toteutuksesta teollisuudessa
  • Terveydenhuolto
    • Vuosikymmenen kokemus terveystaloustieteellisistä laskelmista tutkijana, sekä teollisuudessa kansallisella, pohjoismaisella tasolla (10+ julkaisua). Vastasin useiden vuosien ajan niistä laskelmista joiden perusteella kunnat maksavat sairaaloiden kustannukset
  • Vähittäiskauppa
    • Rakensin tyhjästä 150 hengen organisaation 11 maahan joka toimitti 300 laskennallisiin ennustemalleihin perustuvaa päätöksenteon automaatiohanketta. Suurimpien asikkaiden liikevaihto oli 10+ miljardia euroa
  • Nykyinen toimenkuva
    • Nykyisin vedän 25 000 ihmisen organisaation terveydenhuollon toimialan (n. 2000 hlö) edistyneen analytiikan kehitystä

Copyright
Tämän blogin sisältämä materiaali on avointa tietoa. Voit kopioida kuvia, tekstiä ja laskelmia omaan käyttöön vapaasti. Esitettäessä tulee säilyttää URL-viittaus tähän blogiin mistä laskelma/kuvaaja/tieto on peräisin. 

Esimerkki: käytät kuvaajaa omassa esityksessäsi ja säilytät viittauksen mistä materiaali on peräisin:

Kuva: Syöttötariffin toteuma 

Kommentit