Tuutilullaa syöttötariffi

Suomen hallitus on päättänyt leikata tuulivoiman syöttötariffia 2500 MVA --> 2000 MVA tasolle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tämän tuulivoiman yritystuen kiintiö on nyt yli 95%:sti täynnä.

Energiaviraston tukijärjestelmästä nähdään, että kiintiöstä 1788 MVA on jo täytetty ja ennakkoilmoituksia on lisäksi 118 MVA. Yhteensä tariffin piiriin mahtuu näiden 1906 MVA:n lisäksi enää 94 MVA kapasiteettia eli noin 80 MW tehoa. Syöttötariffin piiriin mahtuu siis enää alle 20 tuulivoimalaa:

Onnittelen Suomen aloittanutta Juha Sipilän hallitusta onnistuneesta linjauksesta!

Kommentit

 1. Hallitusohjelman liitteenä olevan taulukon mukaan syöttötariffin leikkauksesta syntyy säästöjä vasta vuodesta 2018 alkaen, vaikka muutos astuisi voimaan heti.

  Lisäksi säästyvä summa on huomattavan pieni, yhteensä vain reilut 100 milj. euroa kolmessa vuodessa.

  Mitäs tämä nyt oikein tarkoittaa ??

  VastaaPoista
 2. Hallituksen signaali kiintiön leikkaamisesta on oikea ja se lopettaa tuulivoiman hullut päivät Suomessa. Pelkän kiintiön leikkaus näkyy pidemmällä aikavälillä, koska voimala-alueiden rakentaminen kestää pitkään. Tekniikka on kehittynyt 25-40% joten seuraavana toimenpiteenä olisi takuuhinnan leikkaaminen vastaavalla tavalla. Tämä toisi säästöjä heti siitä hetkestä alkaen kun päätös lyödään voimaan.

  VastaaPoista
 3. OK !

  Tämä on kuitenkin vasta hallitusohjelma ja saattaa mennä ikuisuus ennen kuin saavat muutetuksi sitä lakia. Onko energiavirasto velvollinen ottamaan tariffihakemuksia 2500 MVA:han asti niin kauan, kuin vanha laki on voimassa ?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti