Slush 2016

Hienoa että Helsingissä järjestetään Slushin kaltainen vetovoimainen tilaisuus keskellä harmaata marraskuuta. Slush 2016 oli kiinnostava konferenssin, messun, festareiden ja karnevaalin välimuoto. Jos etsii konferenssin sessioiden tai messujen selkeyttä, Slush saattaa vaikuttaa vähemmän jäsentyneeltä kokoelmalta päivän polttavia ajatuksia.

Kuumia teemoja Slushissa oli erinäinen digitalisaatio, liiketoimintojen syntyminen uudestaan, koneoppiminen ja mekaanisen päättelyn automaatio. Aiemmin karkeammin ratkaistuja ongelmia ratkotaan nyt syvemmältä ja tarkemmin. Monen mekaanisen ammatin nähdään olevan vaarassa. Kuluttajat ovat kärsimättömiä ja huonosti toimivaksi koetut palvelut ovat vaarassa.

Muutamissa puheenvuoroissa pohdittiin voiko teknologian kehitys alkaa määrittämään myös taloustiedettä. Syntyykö nyt niin uusia tapoja toimia, että ne horjuttavat vanhoja malleja. Vai syntyykö nyt uusi teknologiakupla, jolle nauretaan muutaman vuoden kuluttua?

Itselleni Slushista jäi moninainen kuva. Kuumaa ilmaa on kaupan joka puolella mutta kovia ideoita ehkä kuitenkin vähemmän.

Kommentit