Robotti-imuri nosti siisteyden tasoa

Perheeseemme saapui hiljattain uutena jäsenenä robotti-imuri. Robotti on hieman muuttanut työnjakoa siivouksessa sekä käsitystäni helposti saavutettavasta siisteyden tasosta. Siinä missä aiemmin sai motivoida itseään kerran viikossa tapahtuvaan imurointiin, nyt koko asunto imuroidaan joka päivä.

Kahden lapsen ja kahden kotieläimen huoneisto vaatii muutaman minuutin järjestelyn, ennen kuin imuri pääsee joka puolelle eikä jumitu tiettyihin esteisiin. Jos kaksikerroksisessa talossa järjestelyn tekee joka päivä, kuluu siivoukseen aikaa viikkotasolla laskettuna ehkä jopa saman verran, kuin kerran viikossa käsin imuroiden. Toisaalta talo on tämän jälkeen aina juuri imuroitu. Kynnys siivoamisen aloittamiseen on lisäksi pienempi, koska siivousvelkaa on ehtinyt kertyä vähemmän.
Meidän käyttämän robotti-imurin pääasiallinen käyttöliittymä on puhelimeen asennettava sovellus. Sovelluksesta voi paitsi käynnistää ja seurata imurin liikkeitä, myös nähdä kartan mikä alue on kulloinkin imuroitu. Esimerkkinä kuvassa vaalealla imuroitu alue ja tummalla alueet jonne imuri ei päässyt.

Robotti-imurista lähtee melko kova ääni ja imurointinopeus on vaatimaton ihmiseen verrattuna. Imuri tuottaakin eniten iloa jos se saa käytyä asunnon läpi mahdollisimman kattavasti silloin, kun ei itse ole kuuntelemassa melua. Imurointijälki ei täysin vastaa tehokkaampaa imuria mutta on silti varsin hyvä. Lisäksi robotti-imuri käy tunnollisesti läpi sohvan ja sängyn aluset, sokkelien pohjat, saunan lauteiden aluset ja muut hankalat paikat, jonne ei omassa imuroinnissa jaksa välttämättä joka kerta kurotella.

Meillä robotti-imuri on toistaiseksi nostanut asunnon keskimääräistä siisteyden tasoa. Samalla se on laskenut tekemättömiin siivoustöihin liittyvää siivousvelkaa - ehkä jopa hieman kotitöihin liittyvää stressiä.

Kommentit