Ben Horowitz - The hard thing about hard things

Ben Horowitzin kirja The Hard Thing About Hard Things on repivän rehellinen kuvaus yritysmaailman johtajan mielenmaisemasta paineiden ja muutosten keskellä. Kirjan aihepiiri sijoittuu 2000-luvun taitteen teknologiakuplan, kansainvälisen kilpailun, venture capital maailman ja organisaatioiden kasvattamisen kipupisteiden maastoon.


Horowitz käsittelee kirjassaan paljon ihmisiä eri tilanteissa ja haasteet palautuvat usein oman psyykkeen ja ihmisten käyttäytymisen hallintaan (ks). Kirja ei tarjoa hopealuotia haasteisiin vaan tilanteita yhdistää nimenomaan se, ettei yhtä oikeaa reseptiä ole. Aiheista ruoditaan suorasukaisesti esimerkiksi miten irtisanomiset tulee suorittaa, iäkkäiden ihmisten palkkaamista, voiko rekrytoida kaverin yrityksen työntekijöitä, miksi suuressa yrityksessä menestynyt ei välttämättä pärjää kasvuyrityksessä, mitä yrityksen kulttuuri on ja mitä se ei ole, yritysjohtajan omaa psyykettä sekä pelkuruuden ja rohkeuden häilyvää eroa päätöksissä.

Kuten monissa muissakin kirjaksi blogeista muovatuissa teksteistä, löytyy lähes 300-sivuisesta opuksesta selkeämmin tiiviiseen muotoon puristettu ajatuksia, mutta myös hitaasti laahaavaa sosialisten tilanteiden kuvailua. Sellaista liike-elämä onkin ja päätöksentekoon lopulta vaikuttaneet merkitykselliset asiat ovat joskus suomalaiselle insinöörille yllätyksellisiä.

Jos vastaavien haasteiden parissa on tehnyt töitä, kirjasta löytyy lukuisia kohtia joissa huomaa nyökyttelevänsä ja virnistelevänsä. Lukuisien lausahduksien ja anekdoottien joukosta mieleeni jäi esimerkiksi pohdinta tulisiko rekrytointipäätös perustua lopulta vahvemmin kandidaatin heikkouksien puutteeseen vai yksittäisiin vahvuuksiin.
Jos vertaa paljolti johtamisen ympärillä pyöriviä Ben Horowitzin ja Matti Alahuhdan kirjoja, on ero todella suuri. Alahuhdan humaanius vaihtuu Horowitzin paikoitellen inhorealistisuutta hipovaan raadollisuuteen. Kummankin herran ajatuksista paistaa paitsi laaja ja monipuolinen kokemuspohja, myös omalaatuinen kuvakulma samaan ongelmakenttään


Kommentit