Viherhype


Tällä hetkellä mikä tahansa uusiutuvaan tapaan tuottaa sähköä saa lähes jopa varauksetonta tukea mediassa. Vihreyteen liittyy hypeä ja jopa jonkinlaista kiimaa.

Eilen sähköautoistaan tuttu Tesla Motors julkaisi kotikäyttöön tarkoitetun sähkön varastointipaketin. Tätä uutisoitiin esimerkiksi otsikolla "Did Tesla Just Kill Nuclear Power?" Mielenkiinto tietysti herää, mitäs ihmettä nyt on keksitty?

Kun katsoo tarkemmin, niin kysymyksessä on 7-10 kwh varastointikapasiteetin akku kotikäyttöön. Hintaa tällä akkupaketilla on 3500 dollaria.

Jos tätä suhteuttaa, niin yksi litra diesel-polttoainetta sisältää noin 10 kwh energiaa. Mikäli joku pyytäisi tyhjästä litran bensatankista energiavarastona 3500 dollaria, niin todennäköisesti seurauksena olisi valtava naurunremakka. Vastaavasti yksi tavallinen auton akku pystyy varastoimaan noin 1 kwh energiaa (90AH, 12V) joten kyse on noin kymmenen auton akun paketista.

Mutta kun kyseessä on etäisesti uusiutuvaan energiaan liittyvä asia, niin hype nousee ja ihmiset hehkuttavat ydinvoiman olevan vastedes turhaa.

Valitettavasti täytyy todeta, että sähköauto keksittiin ennen polttomoottoriautoa. Yhä edelleen sähkön varastointi on hyvin hankalaa nestemäisiin polttoaineisiin verrattuna.

Muualla: "Tesla Home Battery Hype"

Kommentit